joi, 6 noiembrie 2014

Influenţa internetului asupra ta?!

 logo_mediadot_patrat_mic

Trăim în era tehnologiei şi fiecare dintre noi ne dorim tot timpul ceva mai nou, mai inteligent, mai performant. Tehnologia este incredibilă, este zi de zi mai înfloritoare şi puterea sa este foarte evidentă în această lume modernă fie că este vorba de dărnicie, divertisment, distracţie sau de alţi factori. Mai nou comunicarea, socializarea, cumpărăturile şi chiar plăţile online sunt cele mai noi tendinţe la nivel global. MediaDot este un magazin online născut din pasiunea pentru IT a câtorva entuziaşti în ale overclockingului.
 
 
De aceea, MediaDot încearcă să ofere întotdeauna cele mai bune preţuri la SSD-uri, hard disk-uri oferte procesoare si   routere wireless.


Hard disk Western Digital Caviar Green 500GB SATA3 64MB
SSD Kingston V300 2.5 SATA3 120GB 7mm



 Procesor Intel Pentium G2030, LGA1155, 2 nuclee, Frecventa 3.0 GHz, Cache L3 3MB, Intel HD Graphics, Box 
 Router wireless TP-LINK TL-WR841ND
Tot aici o să-ţi poţi asambla gratuit propriul PC, alături de "doctorii" firmei. Această lume digitală poate fi un loc de joacă pentru unii şi un câmp de luptă pentru alţii.
V-aţi imagina vreodată o zi fără internet? Ei bine, încercaţi să vă gândiţi cum ar fi o zi fără sunet "bip" de la e-mail sau Facebook chat. Dacă mă întrebaţi în urmă cu o săptămână, v-aş fi răspuns foarte clar "Nu se poate!". Şi te gândeşti: Am nevoie de internet pentru teme, la locul de muncă, actualizarea stării mele de Facebook, jocuri, navigarea eBay pentru nimicuri. Dar e timpul să mă uit în oglindă şi să fiu sinceră cu mine însămi.
La fel ca şi acum zece ani când cuvântul Internet a fost practic nemaiauzit de către cei mai mulţi oameni, mi-am petrecut ziua fără internet. Pentru un moment liniştea mi-a pătruns viaţa la un volum maxim, am simţit că, nu mai sunt obligată să răspund tuturor notificărilor care-mi cer atenţia şi că pot să mă bucur de viaţă, în linişte, doar eu cu mine, cu familia sau la o cafea, cu câţiva prieteni buni. Am citit, de asemenea, o carte pe care am uitat-o din vară pe bibliotecă. Mai târziu mi- am făcut temele şi mi-am dat seama că am nevoie de jumătate din timpul în care, de obicei, aveam nevoie pentru a studia. De ce să întâmplat acest lucru? Desigur, pentru că internetul meu nu a făcut bip la fiecare minut cu notificări de la toate aplicaţiile pe care le am. Când soarele a căzut secerat a apărut un moment în care am intrat puţin în panică şi mi-am spus "ce altceva se poate face până mâine dimineaţă? Pot trece prin noapte fără internet? ". După câteva minute în stare de şoc, mi-am spus cât de tută sunt şi eram supărată din cauza slăbiciunii mele. Tocmai am sunat nişte prieteni şi am discutat cu ei, am schimbat păreri, am dezbătut ştiri şi altele. Nici măcar nu am realizat că ziua mea fără internet s-a terminat. Zile fără internet sunt dureroase şi ciudat minunate; Doar că nu în acelaşi timp. Să nu fi capabil de a accesa e-mail şi să te informezi cu privire la munca ta este foarte dureros. Mai mult decât atât, o persoană ca mine care vrea să citească titlurile în fiecare dimineaţă să ştiu ce se întâmplă în fiecare zonă consider că este îngrozitor. Mai presus de toate, cel mai rău pentru mine a fost că nu am putut accesa facebook-ul. Nu pentru că nu am putut verifica ce fac fiecare dintre "prietenii" mei, ci pentru că aceste aplicaţii sunt cele care-mi fac legătura cu familia.
Rezultatul minunat al absenţei internetului a fost că am realizat cât de dependentă sunt de internet. Mi-am dat seama că m-am înstrăinat şi nici măcar nu ştiu cine este persoana de lângă mine. Sociabilitatea mea este pe marginea prăpastiei şi este o chestiune de timp, până când voi consuma o cafea cu prietenii mei prin internetului nu fată în fată. Am simţit că pot face lucruri mai semnificative decât să petrec timp pe internet, lucruri, cum ar fi scriere, exerciţii fizice, să stabilesc legături cu oameni noi, şi să consolidez relaţiile existente. Uităm că viaţa este dată pentru a fi experimentată offline, uităm de conexiunea umană, uităm să râdem, să glumim, să ne atingem, să ne sărutăm şi să iubim. Uităm că de fapt, indiferent de cât de avansată va ajunge tehnologia, tot o chitară, un foc de tabără şi un cerc de prieteni strânşi în jurul unui foc rămâne esenţa vieţii.
Astăzi, Internetul este una dintre cele mai puternice instrumente din întreaga lume. Aproape toate gospodăriile au internet; Cu toate acestea, înainte ca oameni să se conecteze la Internet, ei trebuie să fie conştienţi de dezavantajele şi avantajele sale. Mulţi oameni se tem de Internet, din cauza dezavantajelor sale. Adevărul este undeva la mijloc. Din punct de vedere al unei mame am putea vorbii despre internet cu privire la copii.
Cei mai mulţi părinţi nu-şi dau seama de pericolele implicate atunci când copiii lor se conectează la Internet. Atunci când copiii sunt on-line, aceştia pot fi uşor atraşi în ceva periculos.De exemplu, copiii pot primi pornografia on-line din greşeală; După navigarea pe Web, citirea unor grupuri de ştiri, sau prin e-mail, copiii pot fi expuşi la un material extrem de nepotrivit. Pentru a păstra copiii în siguranţă, părinţii trebuie să ghideze în mod activ şi să supravegheze copiii când sunt on-line. Există o serie de instrumente disponibile astăzi care vă pot ajuta să păstraţi mediul Internetului mai sigur pentru copii.
În ciuda tuturor dezavantajelor teribile de pe Internet, există numeroase avantaje. De fapt, avantajele cântăresc dezavantajele. Cel mai comun lucru pe Internetul este folosit pentru cercetare. Copiii şi elevii sunt printre oameni de top care folosesc Internetul pentru cercetare. În zilele noastre, este aproape necesar ca elevii să folosească Internetul pentru cercetare. Internetul a devenit una dintre cele mai mari surse de cercetare. Există numeroase jocuri care pot fi descărcate de pe Internet în mod gratuit. Un alt lucru popular este de a verifica ştiri. Aproape toate ştirile locale pot fi obţinute prin intermediul internetului. Scorurile sportive sunt actualizate pe Internet, de îndată ce jocul se termină. Vremea este, de asemenea, o sursă informativă pe care o cauţi pe internet.
În concluzie, societatea de astăzi se află în mijlocul unui boom-ul tehnologic. Oamenii pot alege fie să profite de această eră, sau pur şi simplu să treacă prin ea.
Internetul nu este rău, la fel ca şi bomboanele nu sunt rele. Dar dacă întreaga ta dietă constă în bomboane, vei fi bolnav şi plin de grăsimi.La fel se întâmplă şi cu internetul dacă utilizaţi internetul 24 de ore pe zi, atunci aveţi cu siguranţă o problemă.

SuperBlog
Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2014





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu