sâmbătă, 28 februarie 2015

Bijuterii pentru doamnele de orice vârstă !

Suntem deja înconjurați de spiritul primăverii. Primăvara este cel mai aşteptat, cel mai proaspăt şi cel mai iubit anotimp. Este anotimpul în care alergăm, visăm, colorăm, plutim în lumea plină de culoarea şi parfumul florilor. O primăvară frumoasă întruchipată în cea mai veritabilă bijuterie pe care o poţi dărui mamei, soţiei sau bunicii tale. Nici un cadou nu poate fi mai splendid decât o bijuterie. Broşele au fost mereu alegeri versatile de bijuterii pentru doamnele de orice vârstă. Astăzi, broşele oferă doamnelor şi domnişoarelor şansa de a adăuga o bijuterie la aproape orice ţinută.Cel mai frecvent, broşele sunt purtate pe reverul hainei sau pe sacou. 
Îţi doreşti să faci cadou accesorii elegante şi unice? 
Ce trebuie să ştii când vrei să îţi confecţionezi broşe din mărgele sau pietre semipreţioase.
În primul rând trebuie să ai răbdare, în al doilea rând trebuie să ai răbdare şi nu în ultimul rând trebuie să nu cedezi la primul eşec! Dacă rezultatul nu va fi cel aşteptat, nu renunţa exersează şi vei găsi drumul spre perfecţiune.
Procură-ţi materia primă.Nu ştii de unde o să-ţi achiziţionezi materia primă pentru bijuteriile unicat?
sigla vine în ajutorul tău. Aici găseşti toată materia primă de care ai nevoie.GemSale.ro este un magazin online din Iaşi pentru cei care creează bijuterii handmade şi nu numai.Vând online toate tipurile de mărgeluţe şi mărgele online ieftine din: pietre semipreţioase, metal, lemn, rhinestone, sticla, swarowsky, nisip, hematit, perle, fimo, porţelan, ceramice, cloisonne, lut etc. Unele margele pot fi confecţionate handmade (din hârtie, din sârmă, din pasta polimerică, unele mărgele din sticlă), altele pot fi produse industrial (cum sunt cele din sticlă, din lemn, din metal etc) iar altele sunt naturale (din semipreţioase, din perle, coral, os, chihlimbar şi alte materiale organice). Unele mărgele se pot prezenta prin mari diversităţi precum cele din sticlă; astfel, se pot regăsi sub diverse forme, modele, modalităţi de producţie: mărgele din sticlă normală, mărgele din sticlă de calitate (sau cristale: de bohemia, ceheşti sau Cehia, millefiori, Swarovsky, rhinestone sau ştrasuri etc).

Margele fluorit 8mmMargele fluorit curcubeu 18-13mm
Am încercat prima dată broşele din mărgele. Am folosit sârmă de cupru pe care am înşirat, câteva ore bune, mărgeluţe .

BROSA LIBELULA DIN MARGELE COLORATE

Imagini pentru brose din margele
Dar......am vrut ceva mai deosebit şi am ales să creez o broşă din pietre semipreţioase.Tot pe site am găsit pietre semipreţioase şi accesorii  pt confecţionare broşe: ace broşă, bază broşă, bază platou cu sită. Accesorii broşe sunt, de obicei, pe bază de ac de siguranţă iar pietrele semipreţioase  sunt vândute ca: bijuterii, cadouri, accesorii şi mărgele.Pietrele naturale semipreţioase şi alte materiale sunt aici clasificate pe tipul de piatra sau pe tipul de material din care sunt făcute. Pietrele semipreţioase sunt cele mai iubite şi preţuite materiale datorită marii diversităţi de modele şi culori, începând de la transparent (cristal de stâncă), până la negru (onix sau obsidian). Unele pietre semipreţioase sunt rodul pământului, ca sedimentare a rocilor, altele ca metamorfoză a lor.Alte pietre semipreţioase sunt din material organic, cele mai cunoscute fiind: chihlimbar, coral, perle. 
Dar de ce să optezi pentru utilizarea pietrelor semipreţioase?
Singurul motiv este că le găseşti într-o varietatea de forme şi culori.
Confecţionarea acestor bijuterii presupune multă migală şi poate dura câteva ore pentru o singură piesă.

BROSA floare  DIN PIETRE SEMIPREŢIOASE

Baza brosa sita 56mm argintie
Merită, nu-i aşa?
Alegerea pietrelor se face mai ales după preferinţele cromatice, însă acestea au anumite proprietăţi benefice sănătăţii şi există pietre recomandate fiecărei zodii în parte
Bijuteriile cu pietre semipreţioase pot fi purtate la multe ţinute, sunt acel detaliu care poate pune în valoare orice purtătoare. 
Nu degeaba se spune că femeile sunt că florile... atât de gingaşe, fragile şi enigmatice. Cele două mari mistere ale omenirii „florile şi femeile „se desluşesc în momentul când cele două se întâlnesc !

vineri, 27 februarie 2015

Cu tableta după mine !

Evolio Shop
Stau şi mă gândesc cum era viaţa străbunicilor mei. Cum eram dacă dacă m-aş fi născut pe vremea aceea. În acelaşi loc, dar în alt timp. Aceea perioadă privită prin ochii noştrii pare a fi o experienţă foarte grea. Ar fi trebuit să fim privaţi de numeroase dintre descoperirile şi invenţiile de astăzi. Cum ar fii viaţa fără televizor, calculator , tabletă şi telefon? 
Sau suntem noi prea dependenţi de toate aceste gadgeturi ? 
Adevărul este unul singur ele sunt foarte utile atât copiilor cât şi părinţilor. Avansul tehnologiei informaţionale schimbă radical modul nostru de viaţă, de comunicare cu ceilalţi, de recepţionare a informaţiilor. În secolul următor este de aşteptat ca rolul calculatorului în viaţa noastră să fie esenţial ; orice elev va trebui să stăpânească acest domeniu pentru a obţine cu uşurinţă ceea ce îşi doreşte.
Şi totuşi, dacă aş fi obligată să mă întorc în timp cu 100 de ani, aş accepta doar cu condiţia să pot să iau cu mine tableta Evolio Axis 7 HD.
Tableta Axis 7” HD, Quad Core
Ţin foarte mult la această tabletă pe care am cumpărat-o cu puţin timp în urmă de la  magazinul EVOLIO cea mai inovatoare Companie din industria IT&C din România . Aici am găsit o echipă de profesionişti care lucrează cu pasiune pentru a oferi produse de cea mai înaltă tehnologie, servicii de excepţie şi conţinut adaptat nevoilor utilizatorilor.
Tableta Evolio Axis 7 HD se remarcă prin hardware performant, autonomie extinsă şi două camere foto. 
Vă daţi seama ce documentar scriam ? Faceam referire la ceea ce însemna jocul şi bucuria în viaţa copiilor de pe meleagurile noastre la început de secol XX, de la distracţia ţâncilor care scurmă în ţărână şi până la flăcăii care fac glume pe la nunţi şi pe la priveghiuri. 
Tableta Axis 7” HD, Quad CoreTableta Axis 7” HD, Quad Core
Pe lângă un design elegant, slim – de numai 9.3 mm cu carcasa mata cu textură anti-alunecare şi antireflex această tabletă permite utilizatorului să o ţină i într-o singură mână. Aspectul plăcut al noii tablete Evolio Axis este completat de calitatea ireproşabilă a componentelor interne şi externe ale acesteia, a finisajelor şi de funcţionarea fără reproş. 
Trebuie să recunosc că mi-a fost greu să aleg dintre atâtea oferte tentante cu reduceri sau campanii promoţionale, dar specificaţiile tehnice detaliate de la fiecare produs mi-au fost de mare ajutor.
All – în – one. Procesorul performant Quad Core, alături de memoria RAM de 1 GB asigură o operativitate sporită şi rularea perfectă a aplicaţiilor şi chiar şi a jocurilor cu grafică complexă. Memoria internă de 8 GB are o capacitate suficientă pentru găzduirea jocurilor, fotografiilor, melodiilor sau fişierelor video preferate, iar aceasta poate fi extinsă cu încă 32GB prin card Micro SD.
Tableta Quad Core Evolio Axis HDTableta Quad Core Evolio Axis HDTableta Quad Core Evolio Axis HD
De asemenea, Axis este una dintre puţinele tablete “de buget” de pe piaţă echipată cu două camere foto, una principală, de 2 MP amplasată dorsal, pentru surprinderea momentelor plăcute din viaţa utilizatorului, şi una frontală, pentru conversaţiile online sau poze selfie.Diverse posibilităţi de conectare a tabletei Evolio oferă diverse opţiuni de conectare, fiind prevăzută cu modul Bluetooth 4.0 şi Wi-Fi cu un înalt nivel de receptivitate, în standardele b/g/n şi slot-uri Micro USB şi Micro SD. În acest fel utilizatorul va putea face transfer de date şi fişiere rapid şi va avea acces în permanenţă la informaţiile dorite şi site-urile de ştiri sau divertisment.Un alt atu al tabletei Axis este bateria de 3000 mAh, care îi oferă o autonomie de până la 250 de ore în standby şi până la 6 ore de funcţionare continuă, susţinută şi de procesorul de consum redus.Pentru a îmbunătăţi şi mai mult experienta utilizatorilor, noua tabletă Evolio rulează sistemul de operare Android 4.4 KitKat, optimizat pentru un consum redus şi o experienţă multimedia completă.Tableta Evolio Axis are preinstalata, în premieră, şi aplicaţia callRomania, un serviciu de telefonie VoIP care permite efectuarea de apeluri în reţele de telefonie naţionale şi internaţionale la costuri foarte mici. În plus, la crearea contului, utilizatorul primeşte 5 euro credit cadou pe care îi poate folosi timp de o lună.
Înainte de a comanda tableta am căutat şi informaţii despre garanţie: garanţie prelungită, service rapid şi discount-uri la reparaţii, despre modalitatea de plata Numerar - la sediul magazinului sau la livrarea prin curier rapid (ramburs). Plată prin card la sediu POS, Transfer bancar, Plata online prin Card şi Plată prin Paypal .
Imagini pentru de stiutDacă produsul achiziţionat de la EVOLIO nu corespunde nevoilor noastre, există posibilitatea returnării sale. Acest avantaj mi-a dat linişte şi siguranţă în procesul de cumpărare, acesta nefiind un act ireversibil în caz că nu m-aş fi simţit comod cu ceea ce am achiziţionat.
Îmi place să visez, uneori la lucruri imposibile, cum este aceasta imaginară călătorie în trecut, dar cred că ar fi foarte greu de realizat deoarece ne-am născut intro perioadă în care nu contează unde ne aflăm, acasă, la lucru, în maşină proprie, în autobuz, metrou, tramvai, avion sau tren, spital sau pur şi simplu la plimbare, gadgeturile ne înconjoară. 
Adevărul este că aceste aparaturi ne fac viaţa mai uşoară, comparativ cu ce era acum 100 de ani,
Chiar şi editarea acestui articol nu ar fi fost posibilă fără să am tehnologia necesară. Fiecare putem să spunem dacă avem sau nu nevoie de tehnologie. Fiecare dintre noi este liber să decidă cum foloseşte tehnologia şi la ce nivel , dar până la următoarea invenţie vă spun”GADGET UP”.

Tableta Quad Core Evolio Axis HD

joi, 26 februarie 2015

~BUNICUL ŞI NEPOTUL~

Batran

A fost odată un bătrân
Cu nasul mic şi tare cârn
Cu o privire tulburată
Şi cu urechea înfundată.

Putere el nu mai avea
Abia se putea mişca.
Mâinile-i cam tremurau,
Genunchii nu-l mai ţineau.

Cei care-ar fi trebuit
Să-l ajute, l-au jignit.
Chiar la masă îl certau,
Când resturi pe jos cădeau.

Băiatul şi cu nora sa,
Credeau că nu se străduia.
Şi într-un colţ l-au alungat
Ca pe-un câine abandonat.

La masă când se-aşezau,
Pe bătrân nu-l mai chemau.
Îi dădeau resturi de mâncare
Într-o strachină oarecare.

Bătrânul în gol înghiţind,
Se uita la ei cu jind,
La masa plină de bucate
Gustoase şi delicate.

Într-o zi, s-a întâmplat,
Că din mână a scăpat
Strachina, care s-a spart.
Şi nora s-a-nfuriat.

Ţipă, urlă-n gura mare,
Fără nicio ezitare.
La bătrânul necăjit
Amărât  şi pricăjit.

Cu inima ca de piatră,
Dă fuga până la piaţă.
De unde a cumpărat
Strachină din lemn presat.

Într-o seară, pe-nserate
Băiatul lor se jucase
Şi din scânduri a făcut
O farfurie ca de lut.

Tata, mirat a întrebat:
- Jucării ai fabricat?
- Nu! răspunse cu mândrie,
Am făcut o farfurie.

Să o păstraţi cu stricteţe
Pân’ veţi fi la bătrâneţe.
Că din asta veţi mânca
Chiar de-o fi duminica.

Cei doi când au auzit
Ochii li s-au umezit.
Spre bunic s-au îndreptat
Căindu-se neîncetat.

Morala:
Voi copii să învăţaţi
Pe părinţi să-i respectaţi.
Să nu-i trataţi cu dispreţ
Că ei sunt cei mai de preţ.

Moş Crăciun are dantura falsă !


sigla

Ştim cu toţii, Crăciunul este un moment special pentru copii. Este un moment de magie şi vise. La serbarea de anul trecut copiii au fost foarte încântaţi de vizita lui Moş Crăciun, care tocmai întârziase din cauza ultimei vizite la clinica stomatologică DentalPraxis pentru cimentarea definitivă a unei punţi dentare pe dinţii de susţinere. Cu siguranţă nu voi uita acel an din pricina unei fetiţe, pe nume Antonia care l-a pus în dificultate pe moş Crăciun. Aceasta nu credea că MOŞ CRĂCIUN există cu adevărat. Am să vă relatez în continuare o parte din dialogul consumat între cei doi.
- Cum te numeşti, fata moşului?
- Mă numesc Antonia, şi am cinci anişori.
- Dar dumneata Moşule? Eşti real? Spuse fetiţa neîncrezătoare.
- Da,.... răspunse zâmbind Moş Crăciun cu barba şi pletele lui albe.
- Moşule, dar tu nu exişti! Ştiu de câţiva ani că cei care pun cadourile sub brad sunt părinţii!
- Cum să nu exist?! Sunt eu Moş Crăciun, în carne şi oase. Am barbă şi dinţi albi ca zăpada, plete şi haine roşii! Vino mai aproape să te convingi. 
- Da!... Barba şi hainele par a fi reale, spuse fetiţa uimită, dar după ce-l cercetă cu atenţie pe moş zise:Nu mai înţeleg nimic! Nu poţi să ai dinţi aşa de albi şi strălucitori?
- OHOOO, draga moşului, nu sunt dinţii mei, este o punte dentară,care  înlocuieşte o parte din dinţii mei pe care i-am pierdut acum mulţi ani. 
- De ce i-ai pierdut, nu ai avut grijă de ei, nu te-ai spălat corect?
- Am avut grijă şi m-am spălat zilnic aşa cum trebuie să faci şi tu, dar uite că nu a fost îndeajuns şi acum am grijă de dinţii mei falşi.
- Deci am avut dreptate nu sunt reali !
- Aşa este, puntea dentară înlocuieşte un dinte sau  mai mulţi dinţi ce lipsesc sau sunt deterioraţi.
Şi discuţiile în jurul acestui subiect au continuat încât fetiţa era mai interesată de dinţii moşului şi a uitat de cadouri şi de rândul care se strânse în urma sa.
Aşa că moşul să poată primii şi alţi copii i-a promis fetiţei că îi va aduce şi o revistă de la Clinica stomatologică Dental Praxis care este specializată în tratamente de odontoiatrie şi în reabilitarea danturii: detartraj, aparat dentar, implant dentar, estetică dentară şi estetică facială.
Păşind în clinica stomatologica Bucureşti Dental Praxis, veţi cheltui mai puţin atât din timpul, cât şi din buzunarul vostru. În schimb, veţi avea mai mult timp să zâmbiţi.

``Zâmbet de poveste``

Îmi aduc aminte cu tristeţe de perioada în care fiica mea suferea foarte mult din cauza aspectului danturii cauzat de fobia şi frica de a merge la un cabinet stomatologic pentru a-şi monta un aparat dentar.Pe vremea aceea era în trupa de teatru a şcolii, abia intrase în clasa a II-a . Alina , că despre ea este vorba se bucura din plin de susţinerea noastră aveam grijă să nu-i lipsească nimic doar că problema dinţilor o împiedica să zâmbească şi să lupte pentru ca visele ei să devină realitate. Deşi era o fetiţă frumoasă, sfioasă şi liniştită niciodată nu zâmbea. Chiar dacă era foarte inteligentă şi mereu prima din clasă tuturor le-ar fi plăcut să nu o mai vadă cu capul plecat.În momentele când se distribuiau rolurile ea îşi alegea ceva de genul: copac, nor sau stea deoarece nu îi solicita vorbirea.În sufletul ei îşi dorea roluri de prinţesă, regină sau zână dar nu putea accepta aceste roluri din cauza aspectului inestetic al danturii. Dar... a venit ziua când nu a mai rezistat şi din dorinţa prea mare de a o interpreta pe Alba Ca Zăpada a pus capăt acestei temeri şi m-a rugat să o duc la dentist.
Într-o după-amiază când a ieşit de la şcoala am aşteptat-o şi ne-am dus la dentist. Când am intrat în cabinetul de la Clinica Dentară Cris Smile ,Alina a rămas mirată de frumuseţea D-nei stomatolog, care nu numai că era frumoasă dar avea dantura de un alb imaculat, asemeni unei zâne din poveşti. Cel puţin aşa a crezut ea când a văzut-o pentru prima dată nu şi-a putut scoate privirea de la aspectul imaculat al dinţilor asemeni zăpezii.D-na stomatolog i-a dăruit o revistă să nu se plictisească în timpul în care trebuia să aştepte. Alina a primit revista, a mulţumit dar din nou cu capul plecat în pământ. D-na Stomatolog i-a ridicat cu blândeţe bărbia şi a rugat-o să-i zâmbească.Cu frică Alina a zâmbit doar pe jumătate. D-na stomatolog şi-a dat seama de problemele care le are şi a invitat-o să se aşeze comod pe scaun. Nu mi-a venit să cred că Alina în sfârşit deschise gura pentru ca d-na stomatolog să poată vedea ce anume îi alungă zâmbetul. Dinţişorii ei mici crescuseră abătându-se de la linia firească, iar acesta era secretul trist care ştirbea  zâmbetul de pe chipul ei drăgălaş. D-na stomatolog a zâmbit şi ia spus fetiţei că în curând va avea cel mai fermecător zâmbet din lume care i-ar topi inima şi Prinţului din Alba ca Zăpada şi cei 7 pitici. Pentru prima oară fără să-şi de seama Alina zâmbise cu toată gura, ştia că va urma să interpreteze acest rol. D-na ne-a recomandat un aparat dentar special menit să ajute la corectarea poziţiei dinţilor.
 
Nu numai că îi reda frumuseţea naturală a dinţilor dar acest aparat reuşeşte să acţioneze atât pe structurile osoase de susţinere (parodonţiul), cât şi asupra dinţilor. În practică, sunt astfel realizate încât în momentul purtării, postura mandibulară se modifică faţă de cum era obişnuit pacientul într-o etapă anterioară. Micul aparat, inedit pentru mulţi copii, este însă magic, fără intervenţii dureroase sau agresive reuşind să rezolve probleme dentare destul de serioase.Este adevărat că e nevoie de răbdare, însă toate lucrurile din această lume se fac cu răbdare. Când am plecat din cabinet fiica mea era aşa de fericită încât nici nu a realizat că la cerinţa d-nei Doctor să ne mai întoarcem la control a răspuns cu un DA categoric, fără nici o tragere de inimă şi chiar a promis că se va întoarce atunci când va mai avea vreo neplăcere cauzată de dinţişorii rebeli sau dacă va fi necesară vreo extracţie dentară. Am primit şi un pliant în care am descoperit programul prelungit al clinicii, oferta de servicii stomatologice complete şi modalitaţile de plata.
Din acel moment cabinetul stomatologic nu a mai fost un loc horor ci un palat unde zânele şi crăiesele vin cu regularitate. 
La spectacol a fost ceea mai frumoasă dintre toate zânele şi crăiesele. Acea fetiţă care nu a zâmbit niciodată nu mai era aceeaşi, datorită acestei intervenţii. A fermecat întreaga sală cu privirea ei limpede şi strălucitoare , acum ţinea capul mereu ridicat pentru a i se observa zâmbetul... care în sfârşit, îşi găsise loc pe chipul ei firav.
Imagini pentru de retinutStiai ca, este indicat sa porti aparat dentar incepand cu varsta de 7 ani deoarece combinatia de dantura temporara si permanenta este mai usor de controlat !

miercuri, 25 februarie 2015

Mâncarea gustoasă ca la mama acasă




Inspiraţi din ceea ce înseamnă conacul adică o reşedinţă din provincie a nobililor feudali, sau boierilor, moşierilor mari proprietari de pământ., cei de “La Conac” au reuşit să pună bazale unui Restaurant cu specific internaţional, într-o casă boierească, după orânduiala românească. Fireşte, cu toate cele de trebuinţă: loc de joacă pentru copii, meniu pentru toate gusturile, băuturi fine şi deserturi apetisante.
Păşind în acest conac am petrecut clipe de neuitat într-o atmosferă cu iz interbelic. Un restaurant inconfundabil, cu decor cald şi elemente de design foarte colorate, la care se adaugă o atmosferă relaxantă, primitoare, şi muzică bine aleasă.
Locul perfect care vă oferă confort şi intimitate, locul unde vă puteţi desfăşura botezul, ziua de naştere, sau unde puteţi petrece alături de invitaţii, la cele mai înalte standarde de calitate!
Am oprit acolo, deoarece părea foarte ocupat, acest lucru este întotdeauna cel mai bun indiciu dacă un restaurant este foarte bun.
Fiul meu cel mic nu a fost prea încântat de idee deoarece nu ştia ce înseamnă La CONAC se gândea doar la un restaurant de pe vremea bunicilor, un restaurant din provincie.
În cele din urmă s-a dovedit că am făcut alegerea perfectă, fiul meu a fost uimit de tot ceea ce a văzut şi a consumat, cerându-mi chiar să îi organizez ziua de naştere acolo.
După o discuţie cu managerul care a fost foarte drăguţ şi ne-a făcut un tur al restaurantului şi al salonului ne-am hotărât să îi aniversăm ziua de naştere La Conac. 

O atmosfera de vis ,pentru cei mici au conceput in podul “Conacului” au  un loc de joaca, dotat cu toate cele necesare distractiei pe cinste, supravegheati cu atentie de cineva specializat.
În acest timp cât copii s-au distrat eu mi-am permis să savurez împreună cu prietenii o cafea austriacă Julius în timp ce discutam despre decizia mea de a aniversa ziua fiului meu LA CONAC.Toţi mi-au spus că din momentul în care au păşit la Conac, li s-au dezvăluit cu o sinceritate aproape copilărească o lume fascinantă, colorată şi plină de optimism.Au fost mulţumiţi că copii lor au petrecut o seară minunată, au mâncat mâncăruri foarte bine pregătite şi pline de savoare.
 
Meniul restaurantului ia lăsat fără cuvinte, un adevărat carnaval de culori, arome, gusturi şi texturi combinate şi nu numai au o mulţime de reţete din bucătăria italiană, americană, mexicană şi romanesca, de la variate feluri de peşte şi fructe de mare, la fripturi, salate şi deserturi fine, toate stropite din belşug cu vinuri din soiuri alese.
Toate aceste combinaţii vă vor face să reveniţi cu drag “pe moşia restaurantului “La Conac”. Înainte de toate poţi vizita pagina de Facebook a restaurantului.

marți, 24 februarie 2015

„Ai carte, ai parte!"


Concurs ai carte ai parte Editura Litera

Acest articol porneşte de la ideea generală a dezvoltării personale care reflectă tot felul de activităţi ce te pot face un om mai bun, mai înţelept: începând cu mişcare şi sportul combinate cu lectura despre socializare, dragoste, comunicare, creativitate şi orice alt domeniu care sunt vitale în dezvoltarea personală a tinerilor din ziua de azi .Lectura de plăcere este un factor puternic în determinarea mobilităţii sociale.Cu toate că nu te face întotdeauna un orator mai bun, cei care au citit tind să aibă un vocabular mai bogat de cuvinte au o lejeritate mai mare de exprimare a puncteleor de vedere şi a ceea ce simt. Nu doar datorită informaţiilor pe care le acumulează dar şi datorită formei în care le pot exprima, în scris sau vorbit.
Cei care citesc de plăcere sunt mai interesaţi decât ceilalţi să viziteze muzee şi să participe la concerte şi evenimente culturale, şi aproape de trei ori mai susceptibili să se angajeze în programe se voluntariat.
Lectura de plăcere relevă o predispoziţie nu doar la literatură, dar şi la modul de învăţare pe tot parcursul vieţii, care explică creşterea mobilităţii sociale. Trebuie să încurajăm copiii noştrii să citească de plăcere. Dar... uşor de spus şi greu de realizat, mai ales în ziua de azi când copii pot alege o mulţime de alte activităţi.
Imagini pentru copii la calculatorImagini pentru copii la calculatorImagini pentru copii la calculator
De asemenea, există diferenţe între băieţi şi fete în ceea ce priveşte lectură de plăcere. Din punctul meu de vedere fetele citesc mai mult şi au o atitudine mai pozitivă decât băieţii. Cred cu fermitate, că citirea de plăcere, poate fi construită doar prin acordarea copiilor a genului de cărţi care îi interesează. 
Imagini pentru bibliotecaImagini pentru biblioteca
Deci bibliotecile şcolare, de exemplu, ar trebui să nu ţină pe stoc doar cărţi care susţin multe titluri din programa şcolară, să ţină şi cărţi care se potrivesc propriilor interese ale elevilor, ceea ce va duce la entuziasmul lor pentru lectură şi cărţi. Dacă te-ai descoperit cel puţin o dată zâmbind în paginile unei cărţi despre maşini, fotbal sau orice altceva atunci continuă să citeşti. O carte bună ne poate ţine interesaţi, amuzaţi, emoţionaţi, în timp ce ne ajută la dezvoltarea altor abilităţi. Trebuie doar să descoperiţi deliciul de a citit literatură clasică, contemporană, poezie, documentare, biografii, texte religioase, cărţi motivaţionale, ghiduri, romane poliţiste, SF sau de dragoste. În fiecare dintre ele poate fi ceva care îţi va capta curiozitatea şi imaginaţia. 
Resursele pe care le avem pentru a inspira lectura copiilor sunt foarte mari .Dacă vom profita din plin de ele, rezultatele vor fi extraordinare pentru dezvoltarea personală a copiilor noştrii.
Imagini pentru sfarsit de facultateImagini pentru diploma masterImagini pentru sfarsit de facultate