luni, 26 iunie 2017

Sexologie & terapie de cuplu

Sexologia ca domeniu este știința și știința socială - cuprinde studii biologice riguroase ale reproducerii și răspunsului sexual, precum și psihologia, sociologia și istoria.
Temerile legate de sexologie È™i  terapia sexuală: terapeutul de sex ne va sugera un regulament care să ne ducă la o viaÈ›a sexuală normală, va trebui să-mi dezvăluie toate escapadele sexuale  ale soÈ›ului/, voi fi ruÈ™inata de cât de puÈ›in È™tiu despre sex ?Dacă voi fi întrebat despre istoricul meu sexual/relaÈ›ional precum È™i alte întrebări despre copilăria mea despre căsătoria părinÈ›ilor mei È™i despre ceea ce m-au învățat direct È™i indirect despre sex? 
sexologie psihologie terapie de cuplu Bucuresti

"Nu pot să cred cât timp așteptam să obținem ajutor" Cred că oamenii se tem că o sală de terapie sexuală este o sală de examinare ginecologică. De fapt, nu există examene, nuditate și cu siguranță nu intervin atingeri ale sexului. Terapia sexuală este o ramură a psihoterapiei tradiționale și este doar " terapie de vorbire ".
Toată lumea are probleme sexuale la un moment dat.
Cuplurile au probleme sexuale care sunt adesea reparate cu ușurință. Cuplurile tinere au probleme de ajustare sexuală. Cuplurile cu copii mici sunt adesea epuizați și întâmpină dificultăți în a menține sexul o prioritate. Cuplurile mai vechi se luptă cu menopauza sau resentimente relaționale vechi care închid arta sexului.
Dar ce se întâmplă în terapia sexuală È™i cum poÅ£i pur È™i simplu să vorbeÈ™ti despre aceasta, cu un terapeut de cuplu. Cum poate un sexolog să-È›i ajute viaÈ›a sexuală? Până unde trebuie să ajungem în relaÅ£ia noastră sexuală că să putem consulta un expert? 
Terapia sexuală ajută cuplurile să vorbească  Ã®ntre ele despre sex. Un terapeut de sex se simte confortabil vorbind despre sex. ÃŽn timp ce nimic nu este în afara limitelor È™i nimic nu este tabu despre care să vorbească, majoritatea oamenilor au probleme în a discuta când vine vorba despre sex. TerapeuÈ›ii sexuali sunt conÈ™tienÈ›i de cât de neliniÈ™tiÈ›i s-ar putea să vă simÈ›iÈ›i vorbind despre acest subiect intim.
Terapia sexuală ajunge la problemă. Cuplurile nu pot rezolva singure aceste probleme intime, deoarece dezamăgirea, rănirea, furia, resentimentele, acuzaÈ›iile, inhibiÈ›ia È™i mai multe runde de lupte ar fi putut închide chiar discuÈ›ia cea mai necesară. Majoritatea persoanelor care au rezolvat cu uÈ™urință probleme au complicat problemele lor, . Frica de a face față problemei È™i de a descoperi că  nu sunteÅ£i cu adevărat compatibili este atât de puternică încât întârzie È™i întârzie ÅŸi vă face să vă simÅ£iÅ£i  lipsiÅ£i de speranță în fiecare zi.
Desigur, există uneori diferențe uriașe între parteneri cu privire la ceea ce este de dorit în viața lor sexuală individuală. Uneori, vor exista compromisuri. Dar terapia sexuală este preocupată de faptul că partenerul nu simte că trebuie să se îngrijească de cerințele celuilalt. Dacă simțim că renunțăm prea mult la ceea ce vrem, este o soluție slabă care va dăuna invariabil căsătoriei și viitorului.
Ce se întâmpla dacă vorbesc despre sex cu terapeutul meu sexual? S-ar putea să fi ghicit. TerapeuÈ›ii sexuali sunt conÈ™tienÈ›i de modul în care vorbirea intimă generează sentimente sexuale . Ei au adesea  un tratament terapeutic propriu, astfel încât aceÈ™tia să vă poată vedea mai clar problemele È™i să le îndepărteze de problemele proprii. TerapeuÈ›ii sexuali au limite etice ferme în ceea ce priveÈ™te faptul că nu intră într-o relaÈ›ie sexuală cu niciun client, astfel încât această problemă să poată fi analizată în mod adecvat.
Sexul este încă un subiect tabu, deci rolul educatorului în acest domeniu este unul incredibil de important.
Mai am o singură rugăminte ţie cititorule pune-ți aceste întrebări
ÃŽÈ›i aminteÈ™ti de prima dată când È›i-ai sărutat soÈ›ul/ soÅ£ia sau când v-aÅ£i  È›inut prima dată de mâna? DoriÈ›i să recuperaÈ›i acele sentimente de emoÈ›ie È™i dorință? Terapia sexuală vă poate ajuta.
Dacă nu eÅŸti mulÅ£umit de răspuns  intră pe următorul link sexolog Bucuresti È™i specifică  tipul de terapie: de cuplu sau individuală . Cu Dr Rares Ignat poÅ£i discuta cu lejeritate despre orice temă sexuală .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu